Over 'T Water

Elk excuus is goed voor een weekendje weg. Toen Els & Micha vroegen of ik niet mee ging naar Londen onder het mom van ‘reünie concert van The Afghan Whigs’, was het antwoord dan ook direct JA. Al zijn de hoogdagen van die mannen wat aan mij voorbijgegaan, de verschillende reïncarnaties van Greg Dulli konden me zeker bekoren. En Londen, met goeie vrienden ...

Onder stralende zon ben ik al op vrijdag vertrokken. Met de nodige vertraging toegekomen, maar toch nog tijdig een musical kunnen boeken en bijwonen. Sweeney Todd, het ietwat lugubure verhaal van een moordende barbier. Schitterend gebracht, met de nodige humor om het geheel af en toe wat te verlichten. Een cast van 29 man & vrouw sterk en orkest en de licht & techniek mannen, een heel gebeuren. Alleen spijtig dat je zo weinig beenruimte hebt op die lage stoeltjes .

 Op zaterdag ochtend was de rest van het gezelschap er ook en straaaaaaaalde de zon. Wat slenteren van Picadilly naar Trafalgar, Buckingham, Westminster en dan langs de Thames. Af en toe een pitstop, wat slenteren en genieten van het mooie weer.

Op zondag wilden we naar Wimbledon maar de tube ging die dag niet die kant op. Dan maar door Notting Hill gewandeld en ons geïnstalleerd in Kensington Park om nog wat zonneënergie op te doen. Door Hyde Park terug naar Picadilly en dan via de underground naar Woods Green en busje op naar Alexandra Palace.
“I’ll Be Your Mirror” was de naam van het festival. Wie heeft dat bedacht? Op vrijdag was Slayer de curator, op zaterdag Mogwai en op zondag waren Whigs dus de topact. Nog een stukje van Make Up meegepikt, eerder grappig dan goed. Tennis in de andere zaal was gewoon zwak. Gelukkig waren The Afghan Whigs wel in form. En hoe ! Stevig vanaf het begin “Crime Scene Part One”, goeie zang (wat niet altijd het geval is bij Dulli) over “When We Two Parted” naar “66” & “Debonair”. De bissen waren wat meer crooner stijl en Dulli zonder gitaar loopt wat rond gelijk die van Spandau Ballet. Uiteindelijk werden we na 1u45 de nachtbus ingestuurd met “Miles Iz Ded”.
Volledige set list hier.
 Happy Ends are nice !
 
Op maandag was ’t zonneke er ook weer bij en gingen van Covent Garden over Regent Street naar Regent Park. Kwestie van de warme gebouwen toch wat te ontwijken, iets waar we wonderwel ingeslaagd zijn.

2 opmerkingen:

P. Leno, Brussel zei

I'll be your mirror , Wie heeft dat bedacht ? Lou Reed natuurlijk, da's namelijk een nummer van Velvet Underground

Shamrockske zei

't blijft een flauwe festival naam