A & Film

Ik vond het toch een tegenvaller van formaat die Amatorski & Film. Van een film was zowiezo weinig te merken (zelfs moest het avantgardistisch & uit 1928 zijn). De muzikale ondersteuning vond ik zowaar nog langdradiger & saaier. Zij zong redelijk onverstaanbaar, de drummer blonk uit in subtiele klanken met minder subtiele bewegingen (waardoor het irritant werd als je erop begon te letten), wel leuk gitaar & keyboard werk van die gasten in het midden.
Het tweede deel waren dan de wat meer gekendere Amatorski nummers toen was het kalf voor mij al verdronken, als ik daarmee het kind met het badwater weggooi, tant pis. In elk geval vond ik haar verschrikkelijk irritant in haar lachtende persiflage van het westvlaams.

Ik had er toch wat meer van verwacht.

4 opmerkingen:

Koop zei

welke film was het?

Shamrockske zei

I quote:

Het eerste deel van de cinefiele concertreeks bestaat uit een vertoning van de Belgische stille filmklassieker Impatience van Charles Dekeukeleire, waarvoor de groep een nieuwe score schreef. Voor de duidelijkheid: Impatience is een van de beste Belgische films aller tijden. Het avant-gardistische meesterwerk uit 1928 wordt door internationale filmhistorici al eens in één adem genoemd met Luis Buñuels Un chien andalou – en dat mag misschien overdreven zijn, het is een film die zijn plaats in de geschiedenisboeken heeft verdiend.

Nochtans kende het erotisch geladen curiosum over ‘een meisje, haar motor, een gebergte en abstracte blokken’ aanvankelijk enkel succes in Frankrijk, waar verstokte cinefielen altijd al meer geduld hebben geëtaleerd dan hun soortgenoten in pakweg Nederland. ‘Hoe iemand met zulk een werk voor den dag durft komen, is een raadsel’, schreef de Nederlandse criticus Menno ter Braak in 1928. ‘Dit monteeren is misdadig slecht, het heeft geen enkelen zin, zelfs niet dien der zinneloosheid; het is oneindig, stompzinnig, ridicuul, het vermoordt den toeschouwer niet door zijn effect, maar alleen door lengte in meters.’

meisje & motor tot daarantoe, erotisch ?? al de rest???

Koop zei

erotisch en de verwijzing naar Bunuel: alles goed om goedgelovige zielen een kaartje te laten kopen, zeker?

Shamrockske zei

't waren gewoon snippets volgens mij...