Hypo

Veel te lang geleden dat ik hier nog iets neerschreef.

Altijd maar uitstellen, (maar tot afstel komt het niet hoor). Ligt het aan die griepaanval van eind janauri die ik maar niet volledig uit mijn lijf krijg, ben ik toch weer het slachtoffer van die verdomde winterdepressie of ben ik gewoon lui?

In elk geval, ik ga het wat proberen hoe te maken.

Ik heb me de laatste tijd vooral geërgerd aan de alom tegenwoordige hypocrisie:
- Delmotte die een onderzoek wil naar het gebruik van FN-wapens in Libië. Hallo ! we verkopen ze wapen (joepie !) maar ze mogen ze niet gebruiken ? Ik zie ze al staan voor hun wapenkast. Waarvoor is het? Darfour, OK, men neme het linkse schietgeweertje. Trainingsoefening, OK, men neme de dummy in het midden. Binnenlandse opstand, OK, men neme de rechtse....
- Onze voetballeiders: iedereen en overal willen ze weg van de play-offs. Onduidelijk en oneerlijk systeem. Er wordt her en der geklaagd dat er teveel matchten gespeeld moeten worden en dat de spelers vermoeid zijn (dus creeëren ze een play-off systeem met nog meer matchen). Uiteindelijk wordt er dan gestemd om het systeem nog dit seizoen te wijzigen... Wat mij al verwondert, want mag dat wel, de spelregels wijzigen terwijl je aan het spelen bent. Maar soit, Walk and Don't Look Back. Behalve de "grote clubs" (min Standard omdat die vorig jaar gekwakkeld hebben) akkoord dat we gaan veranderen. En dan de macht van het geld... we gaan nog 3 jaar verder (we betalen de "kleintjes" daar xxxx mbongo voor), om het simpel te houden gaan we voor de laatste plaatsen de resultaten van de laatste 3 jaar samen bekijken (waarom niet voor de titel?)(en daar betalen de klientjes dan yyy mbongo voor) en dan gaan we degene die zakken een hoofdprijs geven: 1 Mio EUR ! Echt wat de voetballiefhebber wil...
- de heiligverklaring van mevrouw Morel. maar geen kwaad woord over de doden.
- Tsjeef Decaluwé, VRT-hater in hart & nieren protesteert dat een werknemer zijn baard laat staan. Ten eerste lijkt me dat een privé-zaak?. Ten tweede dat het een positief antwoord is op de oproep van een waals acteur is op het randje, maar lijkt me communautair niet verboden. En zou hij niet beter zijn collega's (mede tsjeven als andere sossen en liberalen) niet eens aanmanen om tot een federaal akkoord te komen. Lijkt me een belangrijker feit dan een baard en een e-mail.
- Maar dezer dagen moet men in Vlaanderen blijkbaar nationalist zijn. Achterliggend filmpje is natuurlijk wat demagogisch van opzet, maar deze middelen worden aan alle kanten gebruikt. De neveneffecten hebben gelijk met hun internetetiquette gelijk. Vele discussies worden te pas en te onpas in het vlaams/waalse bad getrokken. Zie wat Siegfried nu braakt omtrent Vlaamse/Belgische wetenschappers. Persoonlijk vind ik dat het eigenlijk West/Oost Vlamingen zijn of Antwerpenaren of Limburgers, om niet te zeggen dat ze uit het meetjesland komen. Raar dat het nog niet gebeurd is met de zaak Stijnen.
- en dan mezelf. Nadat ik vorig jaar Folk Dranouter, sorry Dranouter festival heb afgekraakt, knik ik gisteren goedkeurend bij het verschijnen van namen als Rodrigo & Gabriela, Ben Harper, Taraf De Haidouks, Zjef Vanuytsel en Katzenjammer.

Boooh !

Geen opmerkingen: