Onvoltooid Verleden Tijd

Het was geen onverdeeld succes, mijn eerste theateruitje van 2011. 'Onvoltooid Verleden Tijd', een bewerking van een boek van Paul Auster door De Roovers. Vele korte verhalen worden verteld ondersteund door muziek/geluiden gebracht door o.a. Bjorn Eriksson.

De verhalen waren bij momenten heel leuk, interessant, iets om over na te denken. De bijhorende gitaar, drum en andere geluiden goed ondersteunend en de projecties op de ondersteunde schermen fantastisch. Helaas wordt het concept na een tijdje te routineus. Elk van de acteurs komt op zijn beurt naar voor om het verhaal te vertellen. Een meer "spel" dan "vertel"-concept ware interessanter geweest. Tussen de meeste stukken door mocht Charlotte Vanden Eynde dansen, of beter, bewegen, totaal los van het ritme van de muziek die op dat moment gespeeld werd. Een beetje Bez als het ware. Muzikaal zat er in het eerste half uur ook iets te veel monotoon gebliep en gekraak.

Al bij al een redelijk vermakelijk stuk, maar een voltreffer zou ik het niet noemen.

update: de mening van MAG

3 opmerkingen:

P. Leno, Brussel zei

U dwaalt, het is niet naar een boek van Paul Auster maar een radioprogramma, waarin hij 'Man bijt hond gewijs' de gewone Amerikaan aan het woord liet.

Shamrockske zei

Ik dwaal niet. Van die verhalen van de radioshow is een boek:
Hier

Shamrockske zei

Trouwens op de site van 'de roovers' staat:
"For their latest play, de Roovers were inspired by a selection of stories, collected in the book ‘ I thougt: my father was God and other true tales of American life’, edited and introduced by Paul Auster. "