't altijd een beetje een avontuur

Reizen dus. Sommige zeggen "it's a state of mind", anderen zeggen "it's a state of soul", anderen houden het op fysiek gezeul. In elk geval, 't is en blijft een te beleven avontuur met onverwachte wendingen en gebeurtenissen.

Vorige week zaterdagochtend was het zover. Mijn weekje Fuerteventura zou beginnen. Beetje helaas, want ik had mijn gedachten gezet op een gecancelde trip naar het zuiden van Libie. Maar 't zou weekje zon en massatoerisme worden.

Vrijdagavond Taxi Snel gebeld en gereserveerd voor 4u30 zodanig dat ik de eerste trein van 4u50 naar Brussel kon nemen.  Helaas zijn die mannen niet zo snel ;(  Dan maar gekrabd en snel zelf naar het station gereden, auto geparkeerd en naar het perron gesneld. Net op tijd om op de juiste trein te hoppen. Makkelijke overstap in Brussel richting luchthaven. Tot mijn verbazing stopte die in Zaventem Centrum en niet op de luchthaven. "Onderhoudswerken".  Busje op en 5 minuten voor het sluiten van de check-in stond ik daar alleen de rij te vormen :)  Mooi op tijd dus :)

Voorspoedige vlucht tot we, tiens, tussenlanding in Las Palmas hadden, of beter, probeerden te hebben... "Iets" teveel wind en landing afgebroken en met zijn allen richting Fuerteventura waar de landing iets vlotter verliep. (de mensen voor Las Palmas kwamen via vlucht naar Tenerife, overnachting & woelige boottocht uiteindelijk toch ter plaatse).

Ons bustochtje naar 't zuiden van 't eiland liep zoals het hoorde... Check-in, bagage uitgooien, boekje en handdoek en richting zonnedek/zwembad voor nog een laatste uurtje zonnen alvorens de eerste regenbui. 's Zondags op verkenning. Resort naast resort naast hotel naast toeristenwinkelcentra, allemaal langs de kust. Uiteindelijk lag 6km verder, net voor de haven 't dorpje Morro Jable. Een spaanse enclave zowaar in deze duitse omgeving. Een plaatsje met leuke pleintjes en zowaar echte tapa-bars. Een gezellig middagje onder lokalen, gezellig tetterend over de komende Barcelona - Madrid match. Langs het strand terug richting hotel gewandeld, langsheen de naakte mensen die hier en daar liepen/stonden/lagen. (Nee Koop, niet altijd even appetijtelijk zicht). Net op tijd in het hotel voor een tweede regenbui. Iets heviger dan de eerste.

Maandagnamiddag gingen de sluizen dan goed open, met bijhorende lichtshow en rondvliegende stoelen, tafels, .... 's anderendaags bleek het eiland nogal last te hebben van verperde of weggespoelde wegen. Als 't zonnetje schijnt brandt ze, er blijft veel wind en na de middag komen de wolken. Het stramien is duidelijk.

Op woensdag een "local" tour gedaan. Op bezoek bij lokale tomatenkweker, geitenkweker en kaasmaker (ambachtelijk en lekker), aloe vera kwekerij en afgeleide producten. Het waren korte en leuke onderbrekingen in het dorre vulkanische landschap.

Op vrijdag dan een tour door het zuiderse natuurpark. nu ja, beschermd gebied. Mooi zicht op de westerse stranden. Een bezoek aan de intrigerende Villa Winter , aan de kleinste vuurtoren van Europa, maar mooiste was toch de ruwe kust en golven :)

Zaterdag zou de terugreis zijn. Gelukkig waren er nogal wat spaanse luchtverkeersleiders "ziek" waardoor we een extra dagje (veel zon !) mochten blijven. Heerlijk !

's Zondags zou de bus ons dan om 9u30 komen halen (was uiteindelijk 10u10). Twee uur later waren we na een rondrit langs verscheidene andere hotels op de luchthaven. Check-in verliep heel vlot. Alles op tijd en schema.... Helaas. Gelukkig maar uurtje moeten wachten op het vliegtuig en gelukkig was er nog een behulpzame bruggeling die me van Zaventem naar huis bracht :p

Geen opmerkingen: