Hoogdag (3)

Na wat genoten te hebben van Va Fan Fahre op't marktplein, niet alle blazers moeten balkan spelen, was het aan Deer Tick om de laatste LL dag in stijl af te trappen.  Duidelijk enigszins onder de invloed van één en ander brachten ze een prachtige set met rustige rock, openbloeiend in heerlijke jam-partijen. Houthakkershemd & nasale stem in gedachten, waren er wat country-invloeden. Typisch zo'n band die op LL ontdekt !

Daarna deden Black Box Revelation bijna weer wat we van hen gewoon zijn. Fantastische nummers op een heel gedreven manier brengen. Ze wijken trouwens meer en meer af van hetgeen er op de "platen" staat en er komt meer improvisatie en de gitaar gaat al iets harder. 't was weer genieten van "Head on Fire" over "High on a Wire" langs "Do I Know You" langs een heerlijk "I Think I Love You". Helaas haalden ze op het einde er de sfeer uit. Was het met "Sleep While Moving"? In elk geval, het verzandde in een wedstrijdje geluiden uit de gitaar/versterker halen en opeens was de fantastische sfeer weg en verdwenen ze wat ondankbaar van het podium.

65Days of Static brachten hun set weer met een ongelooflijke energie. Stevige PostRock met een toefje dance ertussen. Meeslepend & schuddend tot en met.

Admiraal Freebee bracht een  best of zoals het hoort, helaas kwam zijn antweirpse arrogantie ook weer iets teveel bovendrijven.

Daarna was het tijd voor de hoogmis van Wilco. Ik ben niet al te vertrouwd met hun materiaal, maar hier geldt hetzelfde als voor Deer Tick. LL is er voor dit soort bands/ontdekkingen/verkenningen. Prachtige, relatief rustige vertelsels, opgevuld met heerlijke gitaarsolo's, keyboard ondersteuning en gedreven front man.  Meer moest het niet zijn.

De echte afsluiter waren de lokale helden Tricky & Tyler in de zaal. Helaas iets teveel Mish/Mash voor mijn doen, maar 't jonge grut lustte het wel.

1 opmerking:

Willie zei

Antwerpse wat ? Wat zegt ge nu ? ;) Ik denk trouwens dat er van ulle hier ene in een boomhut gekropen is aan het Noordkasteel, van Antwerpen is hij alleszins niet :)