He & His Guitar & His Bassplayer & Their Band

Amper een paar maanden na de feestelijke doortocht in Vorst waren the pixies terug in het land. In de Lotto-Arena deze keer. Ik was daar nog niet geweest, maar voor alles is een eerste keer. Ook voor het gebruik van trammeke 3 vanaf P+R in Melsele.
Het is goed geregeld op die manier dat open vervoer.

Om 21u stipt begon het feestje. Cecillia Ann, Rock music, Bone Machine, Monkey, Gouge Away, ... Fantastische binnenkomers, strak gespeeld, zelfde sobere lichtshow als in Vorst. Kicken ! Daarna werd er wat gas teruggenomen met de minder populaire nummers als dig for fire, river euphrates, ... wat de uitstekende sfeer wat temperde, maar geregeld werd het tempo terug opgetrokken om gigantisch te eindigen met o.a. isla de encanta, wave of mutilation, nimrod's son, gigantic...

Wat me nog opviel, was dat ze zich blijkbaar wel amuseerden op het podium (wat op pinkpop blijkbaar niet het geval was) en The Jesus & Mary Chain cover "Head On".

Afgesloten werd er met Where is my mind, vamos & here comes you man. Toch een wat mak nummer om een geweldig feestje mee af te ronden, maar we gaan niet bitneuken. 't was weer meer dan de moeite !

Dat ze nog lang voor het geld mogen samenkomen.

4 opmerkingen:

P. Leno, Brussel zei

inderdaad, het was weer zeer de moeite, de voornamelijk oudere jongeren gingen weer helemaal uit het dak. Enig minpunt ten opzichte van Vorst, het geluid in Vorst was stukken beter vond ik

Koop zei

en dan die so called leftfield betere muziekliefhebbers maar smalend doen en emmeren over pak-de-poen reunies van pakweg Queen, Eagles en Spandau Ballet (om er maar lukraak drie te noemen), terwijl die groepen a) een veel grotere body of work hebben om mee te touren (regardless of quality) en b)wel nog met nieuw werk uitkomen.
Pixies melken intussen alweer zéven jaar lang de koe, en zijn nog te mottig om een streepje nieuwe muziek los te laten. Pffttt.

Shamrockske zei

geluid was beter in vorst idd.

Koop,

6 jaar, 6 jaar melken ze. beetje journalist zorgt dat hij juist is als hij jankt.

Koop zei

ik leef al in 2011 en ik hoop van u hetzelfde.

Living in the present is so 2010.