King of Surf Guitar

My favorite Dick, Dick Dale, was eindelijk nog eens in het land. Na 2 uitgestelde tournees wegens ziekte, was hij er deze keer wel geraakt. 73 jaar jong, kalend met lange haren, maar er zit nog geen sleet op zijn vingervlugheid.

Ondersteund door drums & bas, toverde hij de ene na de andere mooie rif uit zijn gitaar. Daarnaast speelde hij ook nog drums, mondharmonica & trompet (compleet met Louis Amrstrong imitatie). Denderende nummers schudde hij uit zijn mouw ("I don't have list, I get my energy from you, you are my medicine") terwijl hij af en toe uitdagend, stoer, macho in het publiek keek om zich dan met een knipoog om te draaien. Grappig ook dat iemand een bepaald nummer vroeg en hij zei dat ze het al gespeeld hadden, maar dat hij nog wel stukje ging herhalen waarop hij naar de bassist keek en die duidelijk zei "we haven't played it yet". De verwondering op zijn gezicht....

Om maar te zeggen, 't was een feelgood concert. Kwa klassiekers passeerden onder andere "House of the Rising Sun", "Smoke on the Water" en "Louie Louie". Afgesloten werd er met "Misirlou" & vreemde "Star Spangled Banner"

Daarvoor mocht Speelball Jr de zaak opwarmen en ze deden dat voortreffelijk. Zowel muzikaal als met hun go-go girls die in al dan niet sexy lingerie en netkousen al dan niet sexy stonden te dansen op de daarvoor voorziene podia.

2 opmerkingen:

Mitch zei

Ik heb echt spijt dat ik er niet bij kon zijn. Had ook al zitten kijken naar andere data (NL) maar de kroegentoch van vrijdag was te fel in mijn kleren gekropen.

Vorige keer was echt SUPER.

(was er niet te veel overlap met het voorprogramma ?)

Shamrockske zei

overlap? 't was ietwat zelfde stijl, maar overlap zou ik 't niet echt noemen