Keziah Jones @ Ma/Z

Na het theater in de vooravond, ben ik dan richting MagdalenaZaal getrokken. Keziah Jones speelde er ten feest. Het trio bracht er een geanimeerde set. In de snikhete zaal ging KJ's hemdje al rap uit, tot groot jolijt van de aanwezig vrouwtjes. Die kregen het hele optreden door wel de nodige aandacht van de playboy on stage...

Met zijn drie├źn brachten ze wel een stevig geluid voor en breiden ze regelmatig leuke tierlantijntjes aan de nummers, helaas, verloren ze zich ook aan wat zielloos gepingel, gelukkig overheerste het goede.

1973, Lagos vs New York (met een speciale aanpassing voor Brugge) en Rhythm is love sleepten het publiek helemaal mee. Er werd afgesloten met een Fela Kuti en Bob Marley.

Opener van de avond was ene Bai Kamara Jr. De schone grote meneer in chique kostuum met hippe afro bracht luisterliedjes op accoustische gitaar. Er zaten een paar heel mooie momenten in.

update: ik zou verdorie nog vergeten vermelden dat de brugsche burgervader ook aanwezig was. nu ja, hij kwam binnen 2 seconden voor KJ begon en vertrok zo'n 3 kwartier later. Neen, hij was geen schunnige versies van KJ's songs aan het zingen. Waarschijnlijk zwaar ontgoocheld van het groen-zwarte resulaat....

Geen opmerkingen: