Venezuela - Delta

De 25ste, alweer eeeeuwen geleden, zijn we naar Venezuela vertrokken. Gezien om 4u in Zaventem zijn een onmogelijke opdracht is vanuit Brugge, had ik eindelijk nog eens met Safia afgesproken. In Schaarbeek dus. Trein vanuit brugge, overstappen naar schaarbeek en dan trammeke 23 of 24.... Buiten 't station niks te zien, of toch niet het eerste uur volgens een schaarse omstaander (in 't nederlands)... Dan maar beginnen wandelen tot ik andere tramsporen tegenkwam en daar trammeke 24 genomen. Tot place Misere waar de boel openlag en er moest overgestapt worden. Kortom, op een vlotte 3 uur was ik waar ik moest zijn.

Gelukkig was wat volgende super gezellig. Bijpraten over de 2 jaar ofzo dat we elkaar niet gezien hadden. Gieren, lachen, brullen, kortom, alsof het gisteren was. Tot het opeens 2u was. nog een klein uiltje gevangen en dan taxi in, slaperige handjes schudden in de luchthaven, vliegtuig op en slapen.

In Rome met 3u vertrokken, en dat blijkt constante te zijn op de reis, met Alitalia, ook al geen aanrader kwa vriendelijkheid en service.

Caracas by night. USD wisselen op zwarte markt wegens de betere koers, 3 taxi's vinden die ons naar het centrum willen brengen voor een prikje en hopen dat het hotel onze reservatie vastgehouden heeft. Alles in orde, lekkere gegeten ook die avond: Parilla. Vlees met frietjes eronder.

Volgende dag op verkenning doorheen de betonnen jungle die Caracas is. Paar mooie gebouwen, redelijk ontspannen sfeer. El Museo del Arte Contemprano of zoiets had paar mooie dingen van Picasso, Deschamps, Mondriaan, ... Verrassend in zo'n uithoek.

Dan de nachtbus genomen naar Tucupita. Bus met airco, kan koud zijn. T-shirt, hemd en dikke fleece waren dus onvoldoende. Lokalen zaten daar met hun donsdeken.... en de chauffeur ofzo kon er niks aan doen. Alles hangt keihard vast aan de motor en er zijn geen standjes.... FREEEZING !

Gelukkig een uur te vroeg aangekomen, ergens rond 5 ipv 6u, waardoor we rapper verlost werden dan verwacht. Nog een mooie zonsopgang gezien en dan wachten aan het Avventura bureau tot ze ons konden verder helpen. Vidaltig, de bazin met heerlijke vijs los, dan maar wakker gebeld.... Uiteindelijk lekker ontbijtje rond 8u, bezoek aan bureau voor toerisme waar we een pen, sleutelhanger, bandana, glaasje water kregen. Hoe langer we bleven, hoe meer we kregen. Terug naar Avventura, waar we het busje aan het inladen waren en waar om onduidelijke redenen nogal mochten wachten. Dan maar aan de cerveza's begonnen... wat de toon voor de 3-daagse zette....

Boottocht, onderbroken met verschillende zwempartijen, doorheen de adembenemde jungle naar ons campement waar we in hangmatten onder een afdakje sliepen. Wassen was in de rivier springen en wat rondploeteren... Schreeuwende brulapen die ons 's ochtends wakker maakten, kwakende kikkers, snurkende medereizigers, .... 't ware wilde westen zowat. Dag 2 soortgelijk boottochtje gemaakt, rivierdolfijnen gezien en tevens wat de Chavez-politiek met gemakzuchtige indianen doet.

Dag 3 was terug naar het vertrekpunt, waar we eindelijk weer rum en bier konden inslaan en ons klaarmaken voor de trip naar Salto Angel.

1 opmerking:

Koop zei

rivierdolfijnen en gemakzuchtige indianen: cool!

hou je taai daar en kom in one piece terug. Linda P wacht hier op je!