School

De school heeft het weer allemaal gedaan. Er zijn niet genoeg medailles gehaald op de olympische spelen: meer sport, sport in plaats van godsdienst (terwijl enige tijd terug gezegd was om meer godsdienst te geven, vooral over andere godsdiensten omdat begrip leidt tot verdraagzaamheid), alhoewel er veel top-sportief volk is.

De kindjes moeten nu al het theoretische rijbewijs halen op school, straks ook het praktische. Er is te weinig techiek op school en een lezersbrief in HUMO deze week pleit voor meer politieke bewustwording, aan te leren op school natuurlijk.

Ik stel voor dat we naar een 60-urige schoolweek gaan, zonder vakanties. Andere mogelijke verplichte vakken: ravotten in bos/wei/natuur/rivier, sporten met de wii, ecologisch bewust X-boxen, geschiedenislessen zodanig dat het heden in een historisch kader kan geplaatst worden, hoe rijden met een gps, ....

Alhoewel, van ravotten wordt men vuil, wii en x-box verbruiken teveel stroom, geschiedenis is slecht voor astma-lijders wegens te stoffig, voor een gps heb je al een rijbewijs nodig en handenstand is ook al te gevaarlijk, dus geen sport meer op school.

Geen opmerkingen: