Dag136: Blue Mountains & Sydney (28/02/2018)


Vandaag vooral rond “het” punt van Katoomba gewandeld: Echo Point met het zicht op de Three Sisters, die ik gister ook al de hele tijd in mijn zicht had, maar dan van de andere kant.  Een veel toeristischer punt ook, met een super mooi zicht, maar toch niet zo subliem als Sublime Point.
Vanaf Echo Point de Giant Staircase van 900 treden naar beneden langs die zusjes (of toch de eerste ervan) om da! eerste het Dardannelles pad te volgen en terug te keren via het Federation pad. Daar ergens was er dan ook een vogeltje (Bell Bird?) dat wat vastzat op de een rots, terwijl de moeder (?) wat verder in een boom zat toe te kijken probeerde een andere merk vogel het beestje te helpen. Mooi om zien. Alles is goed gekomen.
Volgende punt waren Katoomba Falls, maar dat deel stelt weinig voor. Net als het super toeristische Scenic World waarin de koolmijnen uit het verleden worden voorgesteld. Met een trein omhoog en kabelbaan omhoog (of omgekeerd), in elk geval, een trekpleister voor veelal aziatische meutes. Snel  rondgestapt en dan terug naar het pad om naar boven te gaan. Niet zo stevig en steil als die Gigantic Stairway maar toch een serieuze inspanning... Gelukkig heb ik ook toegegeven aan de drang om het pad te volgen naar de Upper Katoomba Falls. Opnieuw een zeer mooi zicht op de vallei en op het mooie bovengedeelte van de beneden magere watervallen.
Tenslotte de natgezwete kleren ingeruild voor wat droge en de trein terug naar Sydney op. Tijdig om Manu op te pikken en naar de zonsondergang van op de Westfield Tower te gaan kijken. Zicht op de stad, de lichtjes en de ondergaande zon...  en we hebben nog de timelapse opname van gekregen van de meisjes die naast ons stonden. Ik kan nog een paar keren genieten J

Geen opmerkingen: