FB

Het is weer zover. In de dagelijkse nieuwsbrief van de standaard is één van de headlines het feit dat er een facebook groep opgericht is. Ik erger mij mateloos aan het feit dat te pas en te onpas hele artikelen worden 'geschreven' rond het feit dat er op fb een groep is rond X of rond Y. Een paar maand geleden haalde de fb-groep "wie geloofde dat de watertorens vol water zaten" zelfs de websites van De Telegraaf en The Sun (ja, mijn honger naar absolute trash verhalen gaat soms ver). Gebeurt er iets met Berlusconi, dan besluit de journalist steevast met de verwijzen naar fb: zoveel groepen/zoveel leden voor/tegen. Staat Daerden wat te lallen in de Senaat, dan komt er nog bij hoeveel keer 't filmpke bekeken is op YouTube. Wordt Leterme opnieuw premier zoveel voor/zovele tegen op fb. Doet LDW wat pinning in een kwiske op de tv, gaan er ganse tv-programma's over wat er fb gezegd wordt, 't wordt zelfs een item in het nieuws.

Wanneer gaan de heren/dames journalisten eens beseffen dat fb niks anders is dan een groot café waar oeverloos aan de toog geluld wordt. Niks is makkelijker dan klikken op 'Join This Group' en rap wat commentaar te typen op een of andere wall/blog/status. Vroeger stonden we aan den toog en vonden we dat LDW een piano op haar kop mocht krijgen omdat ze nogal pinnig deed in een kwiske, nog altijd staan we aan den toog en vinden we degene die Berlusconi een souvernier cadeau deed een held was en deze week hadden we nog een geanimeerd gesprek over ionische en atomische verbindingen en wat we geloofden dat wat was. Oké, dat was aan een echte toog, waar de plaatselijke journalist niet bij was en we zodoende de pers niet haalden.

Maar wanneer gaat de pers eigenlijk een zien dat wat op zo'n netwerk site leeft en beweegt, niks anders is dan toogklap en dat ook ongeveer de nieuwswaarde ervan is?

5 opmerkingen:

Koop zei

right on, sterk betoog Sham!

I'm with you all the way.

En voorts wens ik hier aan toe te voegen dat ik er merkwaardig genoeg in schijn te slagen om een leven te kunnen leiden zonder facebook of twitter of netlog account.
Champagne!

DDay zei

Ditto, Koop... Facebook, twitter, netlog, myspace... Who needs it?

En gooi voor mijn part maar meteen iPods, smartphones en digitale TV op de brandstapel.

Laat ons maar toegeven dat we grumpy old zageventen worden en we de technologie niet meer kunnen bijbenen ;-)

P. Leno, Brussel zei

Onder de rubriek : Shamrockske fulmineert !

Je hebt een punt, maar wat is een souvernier ?

Ik zal dit ondersteunen door een Facebookgroep op te richten tegen zinloze Facebookgroepen

P. Leno, Brussel zei

Koop, je leidt dan wel een leven zonder facebook of twitter of netlog account, maar je zegt er niet bij wat een miserabel leven jij wel leidt !

Koop zei

intussen vraag ik mij af: hoe zou het met Fuzzy Zoeler zijn?