Brand !

Aan het eind van een dag die begon met het gevreesde bericht van het overlijden van mijn grootmoeder, hoopte ik wat verpozing te vinden bij De Roovers, een toneelgezelschap die me al een paar keer zeer aangenaam verrast heeft. "ça brule" heet de voorstelling, waarmee ze dit seizoen op stap zijn. Leuk is ook dat An Miller mee is, het wulpse Liesje uit "Het Eiland."

Het zou over vuur gaan, figuurlijk en letterlijk, met als vertrekpunt "het meisje met de zwavelstokjes" en nog een paar hoogdravende dingen, in de bijhorende folder werkt ook verwezen naar Rote Armee Fraction. Een wild avondje dus.

Niet ! An Miller was aandoenlijk met de zwavelstokjes en daar houdt het zowat op. Een paar hoogdravende, niets zeggende teksten die werden gedeclameerd, een familie Flodder-scene op zijn 'ollands, een barslechte versie van "Child in Time" (zelfs met de complete overacting nog steeds waardeloos).

Uiteindelijk bleek het stuk ook zo'n 20 minuten korter dan aangekondigd. Voor mij niet getreurd. Degene die het stuk nog moeten zien, ik zou zeggen, verbrand de tickets, ça brûle !

Update: MAG denkt er ook het zijne van, zowaar in de lijn van wat ik hier schreef.

1 opmerking:

Koop zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.