For those about to rock (we salute you)

Rock'n'Roll kan simpel zijn. Dat bewezen AC-DC nogmaals. Een gitarist die wat riffs speelt, een zanger die eroverheen krijst en terwijl die twee volksmennend over het podium lopen, staan de andere drie rustig retestrak te spelen.

Een animatiefilmpje met Angus en babes in de hoofdrol trok was de locomotief voor het concert, het ging naadloos over in Rock'n'Roll trein en iedereen brulde gewoon mee, gedurende de volgende twee uur. Dirty Deeds, She's got the Jack, Hells Bells, War Machine (volgens mij klassieker in wording), TNT, ... de trein denderde voort volgens het simpele stramien: Angus die huppelt, soleert (en hoe !)en over het podium crosst, Brian Johnson die de teksten declameert, terwijl ook hij het hele podium bestrijkt en iedereen weer aanvuurt.

De trein die al het hele optreden prominent als achtergrond decor aanwezig is, werd tijdens 'A Whole Lotta Rosie' dan ook door genaamde opblaaspop Pink Floyd-gewijs bereden. (zie clipje hieronder)Er werd afgesloten met 'Let There Be Rock' waarin Angus helemaal loos ging. Heerlijke apotheose ! Die lijn werd tijdens de bisnummers gewoon doorgetrokken: 'Highway to Hell' en For Those about to Rock (we salute you)'(met de obligate kanonnen).

Vernieuwend? absoluut niet ! Voorspelbaar. Absoluut ! Beregoed? Absoluut !

En als ik dan toch negatief wil zijn, die 'pauze' tussen de nummers was toch echt wel te lang bij momenten en brak het ritme wat.

We Salute You !

3 opmerkingen:

Koop zei

niet te doof geworden?
We spreken woensdag af - rond 20u?

Anoniem zei

Volgens verschillende reviews was het concert maar matig. Niets gemist dus.

P.

Shamrockske zei

maak dat jezelf maar wijs P.Leno