Stookolie

Eerder deze week was er een brief van de lokale sp-a mee. In navolging van verscheiden OCMW's, stellen ze voor dat ze zich tijdelijk omvormen tot aankoop organisatie en je kan inschrijven voor X aantal liter die dan in de grote pot gegooid worden en die dan gezamelijk aangekocht wordt.

Op zich een lovenswaardig initiatief, maar zouden ze er beter niet voor zorgen dat de accijnzen op die stookolie naar beneden gebracht worden? of volgen ze onze vriend Schouppe die een tijdje geleden ronduit stelde dat dat niet kon omdat het teveel geld opbracht voor de 'begroting'. Ik blijf het raar vinden dat daar bijna geen reactie op gekomen is.

Ook leuk in mijn thuisstad. 6 groene jongens die ongezien langs 200 politiemannen wandelen om in een boompje te kruipen. De heli hing er inderdaad al om 8u en rond 15h nog steeds. Rond 21h30 ben ik een colonne overvalwagens tegengekomen die van de site wegreden.... Ik hoop dat Fabricom ook de rekening voor deze grootmacht op zijn conto neemt.

Tenslotte verklaarde onze burgervader dat hij eigenlijk pro-loppem is en de site aan de blankenbergse steenweg enkel als ultiem alternatief voorstelde. (Dit terwijl hij nu terug aan het duwen is voor de Chartreuse....

Brugge, 't lijkt bij momenten een beetje op de voetbalbond.

Geen opmerkingen: