Lange Wapper

Er is de laatste tijd heel wat te doen om de Oosterweel verbinding en Lange Wapperburg in Antwerpen. Meer info bij Liewil.

Wat staat vandaag in DS

Muzikaal verzet tegen Oosterweelverbinding

Kunstenaars en politici pakken uit met een protestlied tegen de controversiƫle Oosterweelverbinding in Antwerpen. Daarmee willen ze de Antwerpenaren aansporen om zich uit te spreken tegen de Lange Wapper.
De Antwerpse senator Freya Piryns (Groen! ) benaderde de muzikanten van Zita Swoon en zij kwamen met het idee van een protestlied. Raymond van het Groenewoud zingt samen met Stef Kamil Carlens, (pdw) schreef de tekst.

De melodie van "De Wappersong" is geleend van het lied "Walk and Don’t Look Back" van Peter Tosh en Mick Jagger. Dat waren ook de woorden van Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) na de toenemende kritiek op de Oosterweelverbinding.


Leuk ideetje en gezien de betrokken namen kan het wel eens een interessante versie zijn. Maar wat het meest opvalt, is dat de "die van 't stad", toch de zelfverklaarde besten van het land, de hulp nodig hebben van een gentenaar en een bruggeling om het onrecht te bestrijden. De Vlaanders komen helpen: Schild en Vriend !

update: met dank aan DDay.en terwijl we toch aan het promoten zijn: voor de kwissers:

1 opmerking:

DDay zei

Even wat schaamteloze zelfpromotie:
http://dbreakdown.blogspot.com/2008/06/zita-swoon-feat-raymond-we-rijden-door.html