Veiligheid Eerst !

Gister ben ik een nieuw project begonnen. In het Gentsche, dus relatief korte verplaatsing (toch nog 45 minuten, maar weinig tot geen file). Het is een groot bedrijf met nogal wat chemische toestanden, dus de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen gelden weer, geschreven toestemming voor zus, badge voor zo, ... Vanochtend dan ook meteen het veiligheidsfilmpke bekeken (anders mag ik eigenlijk niet binnen). 's ochtends "vroeg" zo een filmpke verteren en daarna de vragen beantwoorden (heb je wel opgelet???) is een crime, zeker als het gaat om het aansluiten van gasflessen, papieren aanvragen om elektriciteitswerken uit te voeren, .... natuurlijk mag er niet sneller dan 30 gereden worden op het terrein, moet je veiligheidsschoenen en bril dragen waar nodig, geluidsdempers op de oren waar het luider gaat dan 80 dB, werken in benevelde toestand is gevaarlijk dus geen alcohol toegelaten op het terrein, .... de usual she-bang.

Vanmiddag dan was er kerstlunch in het restaurant (ideaal om gestart te geraken).
Gezien het wat druppelde, ging het gezelschap doorheen de fabriek (wat veiligheidsschoenen, wat bril, wat oordoppen) naar het resto. Lekkere scampi's als voorgerecht (met glas witte wijn), als hoofdgerecht kalfstournedos met verse champignonsaus, wijnpeertje, opgevuld appeltje & cresson
Christmas tree aardappeltjes (met glas rode wijn) en chocolade charlotte met advocaatroom (als dessert). Hoezo geen alcohol op het terrein ??

1 opmerking:

Koop zei

mijnheer is d'er enen dag en kan al gaan tafelschuimen aan de feestdis. Schande! en ook: in beton! en ook: waarom werd ik niet op de hoogte gesteld?

gent rules out our stoofvlees get together, I guess?