Het einde van een festival zomer: LeffingeLeuren!

De festival zomer, die dit jaar iets vroeger begon dan andere jaren (TW Classic/Graspop) zit er op. De festivalzomer is geeindigd zoals hij begonnen is: met een door afwezige limbabwaan. De zelfverklaarde Iron Maiden oerfan en De La Soul freak vond het niet nodig zijn favoriete bands te zien (straks is hij op 18 december nog afwezig in de AB -> weddenschappen bij mr. bookmaker). Dit heeft natuurlijk de pret niet gedrukt!

Vrijdag mocht Arsenal de boel in gang steken en of ze dat gedaan hebben!!!! Vanaf het tweede nummer Mr Doorman stond de boel in fik en was de 80% volle tent al volledig aan het shaken geslagen. De toon was gezet voor de rest van de avond. Rios speelde een bomvolle tent plat en daarna was De La in da House (sfeer zat, muzikaal vond ik het maar niks). Op weg naar mijn eerste werkshift (in/uit van de zwerver, bandjes controleren en mensen vertellen dat de zaal vol zit), nog het einde van The Go Find gezien. Prachtig, ik had beter De La eerder in de steek gelaten! Een aanrader! Tijdens het werk de braziliaanse tonen van Qsaliva meegenomen en genoten. Tijdens Rios was ik ook al even naar de zaal gekomen om Marta Wainwright eens te zien. Klok van een stem, maar na 20 minuten stak de verveling toch zijn kopje op.

Zaterdag trapte Mass Market af. Sterke opener, ondanks de problemen die de gitarist had met zijn versterker, toch een stevig optreden. Absynthe Minded was ook alweer heel sterk bezig. Zalig om de mannen bezig te zien. Halverwege het optreden ben ik helaas moeten weggaan wegens volleyverplichtingen (3-2 gewonnen, slecht gespeeld, maar is dat niet het kenmerk van een kampioenenploeg??). Net "op tijd " terug The Raveonettes te zien. Een openbaring! de 80's zijn duidelijk terug en deze gitaarversie van the Jesus & Mary Chain mag gezien en gehoord worden. Daarna richting de Zwerver om een ongelooflijk goeie Triggerfinger te zien. Rock as it should be: In your face and loud!!! Stuur die mannen maar eens met de White Stripes op tournee! Ed & Kim vond ik maar niks, maar dat zal niemand verwonderen.

Zondag was ik aanwezig in bar 2. aan de tappende kant, niet mijn normale positie. Vandaar genoten van een aangename delavega. Stijn vond ik maar niks. Kaizers Orchestra heerlijk nuts en meteen de aangenaamste verrassing van de zondag. Zelden een ongekende band zo'n sfeer zien maken op LL! Mannen om in de gaten te houden. Zita Zwoon bevestigde wat ze op Dranouter hadden laten zien, een sterk optreden, opgevrolijkt door de zwarte backing vocalistes. Zoals gezegd, de zomer eindigde zoals hij begonnen was: een sterke (aangeschoten) Arno kwam, zag, overwon (makkelijk). Afterparty met Paco & JP was iets minder maar het feestje dat in het kaffee gebouwd werd was ook een waardige afsluiter.

Ook leuk om zien was Danny Mommens zondag gewoon zijn wittekes kwam drinken op LL en dat hij rond 3u nog vrolijk op de dansvloer rondliep. "Spijtig" dat er geen afzeggers waren. Jim Kerr en co waren stand bye om in te vallen. De organisatie heeeeeeeeeeeeel content was met de opkomst... Tot Couleur Cafe 2006!

2 opmerkingen:

Blogger zei

De la Soul vond je maar niks. Ed en Kim vond je maar niks. Stijn vond je maar niks. Moeilijke gast precies ! Deze groepen hebben samen met de Limbabwaan naar wie je een sneer gooide Don Peit gecontracteerd om jou in beton te gooien.

Blogger zei

PS : jouw volley-exploten interesseert niemand een moer.