Aux Armes !

Gister voor het eerst sinds veel te lang ben ik nog es richting De Zwerver getrokken. Arsenal ging eens proberen hoe ze een feestje bouwen met hulp van hun nieuwe cd.

Voor alle duidelijkheid, ik vind dit fantastische feestmuziek. Sinds ik ze op Klinkers eens live zag, meegesleurd door mijn toenmalige buurvrouw. Meegesleept van begin tot eind. Diverse passages in Dranouter, Leffinge en andere plaatsen later: 't blijft een zomers feestje.

Ook gister was het er niet naast, om niet te zeggen, er nogal boenk op. Vanaf de opener "High Venus" tot de afsluiter "Melvin", waar ik meteen bij zeg, dat ik het eerste nummer fantastisch vind, het laatste vele minder... 't begin, typisch leffinge, in't begin wat terughoudend, maar na de eerste "herkenning" van de paar oudere nummers in de set, volledig mee. Of lag het aan het feit dat de klankbalans in de eerste nummers er nogal naast zat.

Een paar van de nieuwe nummers lijken met wat doorslagjes ge zijn van ouder werk, maar dat kon de pret niet drukken. Een snedig "Personne Ne Bouge" was een ander persoonlijk hoogtepunt.

Afgesloten werd er met "One Day At A Time" een nummer dat me nogal aan de Confetti's deed denken :)
(tweede helft van 't nummer toch

Laat ze vandezomer nog maar paar keer passeren!

1 opmerking:

Koop zei

meegesleurd en meegesleept - amai, gij ziet nogal af de laatste tijd, kerel.

En was het laatste nummer nu Melvin of One Day... of sloten ze af met een medley van die twee? ;-)