Leuren

Vorige week vrijdag en zondag stond ik er weer. In Leffinge. Achter mijn leuke bar, met zicht op het podium. Klaar om een van de werken van barmhartigheid uit te voeren, ondertussen genietend van wat er van het podium weerklinkt.
BBR klonk alweer fantastisch, wat een opener ! Das Pop klonk ook lekker stevig, al liggen die me wat minder. The Streets konden me minder bekoren, al welden de tranen toch even op tijdens 'Dry Your Eyes' (gespeeld op de begrafenis van Gijs).

Zaterdag was ik dan eerst gaan volley spelen (jaja, de eerste overwinning is binnen, laat ons hopen dat her daar niet bij blijft) waardoor ik helaas Blood Red Shoes moest missen, maar ik was tijdig terug om met een lekkere wafel in de hand nog wat mee te swingen met Amadou & Maryam, die een stuk beter klonken dan op Couleur Café. De hele tent was trouwens aan het meedansen. Leuk ! Volgens sommigen meer lawaai dan iets anders, maar ik vond Dinosaur Jr stukken beter dan op Cactus vorig jaar, ik herkende verdorie zelfs een paar nummers. Heerlijk, hard optreden. Terwijl Daan bezig was, had ik al heel wat ander leuk volk gezien, waarvan het van sommigen toch al paar jaar geleden was. Veel bijgekletst en 't muzikale behang stoorde niet.

Op zondag mocht Absynthe Minded aftrappen. Met veel verve, al vond ik dat er toch paar draken van nummers tussen zaten. Wat Elvis Perkins daarna bracht was gewoon prachtig ! Mooi muziekjes met wrange teksten van iets minder mooie mensjes. Ray Lamontagne klonk heel goed vanaf onze bar positie, helaas was het iets te druk om wat dichter te gaan loeren. Seasick Steve was weeeeeeeeergaloos als afsluiter. Samen met zijn knettergekke drummer nam hij ons mee op wandel met wat bluesrock als motor. Een waardige afsluiter !

1 opmerking:

P. Leno, Brussel zei

Daan muzikaal behang noemen, u vliegt in beton !