Stinker & Blinker

Er is al jaaaaaaaaren sprake van de ontsluiting van de haven van Zeebrugge. Het is een goede zaak dat het zware verkeer niet meer doorheen allerlei stadskernen moet alvorens het ergens een autosnelweg bereikt. Zo wordt er gewerkt aan een vlottere verbinding met de N49.

Een ander heikel punt is de ontsluiting voor de schepen. Er varen nu al een paar bootjes langs de zee to de Westerschelde en op die manier naar Gent en de rest van het binnenland. Dit vraagt echter speciale boten en is nogal een omweg. Daarvoor wordt er ook gekeken naar de huidige kanalen en wat daar kan gebeuren.

Een van de opties is de verbreding van het Schipdonkkanaal, die samen met het Leopoldkanaal de Stinker & de Blinker wordt genoemd. Dit heeft natuurlijk nogal wat gevolgen voor het landschap edm...

Zelf sta ik zeker achter de ontsluiting voor schepen op deze manier. Maar ik heb geen zicht op de grootte van de boten die moeten passeren en hoe breed het kanaal moet worden en wat de rest van de gevolgen zijn... maar ikz eg niet a priori neen tegen de verbreding.

Actiegroep 't Groot Gedelf organiseert op 27 april een feest ten voordele van het behoud van de huidige stand van zaken. Mooi programma. Ik kijk uit naar het fietsen zelf (zowiezo één van favoriete routes) en met Ben Sluys, Bart Defoort en Jokke Scheurs staat de creme de la creme van de belgsiche Jazz er ook.

Met zijn allen naar Oostkerke zou ik zeggen !

Geen opmerkingen: