FileFrustratie

Na een leuk avondje Zwerver vlug huiswaarts om "tijdig" in bed te liggen alvorens de wekker me om 5h30 terug wakker maakt om richting Utrecht te trekken, mijn vaste maandagochtend ritueel voor de komende 5 maanden.... Helaas, stijf van de cola nog rondgelopen tot rond 1h30... Mental note, spuitwater de volgende keer.

Na een ruw ontwaken, een lekkere verfrissende warme douche, de wagen in richting het noorden. Helaas, een stevige regenbui was ook van de partij. Nu doet de regering er alles aan om het verkeer zo vlot mogelijk te houden:
- inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer, zodanig streng gecontroleerd dat in Aalter een Peugeoke tegen de middenberm geprakt wordt door het het opspattende water van de truck op het middenvak,
- 70 km per uur op het viaduct in Gentbrugge,
- 70 km per uur in de Kennedy tunnel, waardoor zich met 99% zekerheid een file vormt omdat iedereen plots gaat remmen,
- Een oplichted bord "file" tussen de afrit Sint Niklaas en Kruibeke, waardoor allerlei idioten ter hoogte van het bord vlot onnodig in de remmen gaan,
- een mooi overzicht op de andere rijstrook is ook van het hoogste beland, kan je mooi zien hoe aan de overkant 2 vrachtwagens , die keurig afstand hielden, een kop-staart aanrijding hebben. Vertragen tot stilstand om beter te kijken is aangeraden.

Of hoe je al vlug een uur zoekt maakt.

Geen opmerkingen: